Alın Dolgusu
Alın dolgusu, genellikle kırışıklıkların derin olduğu bölgelerde kullanılmakta olan bir yöntemdir. Zaman akışının ve dolayısıyla yaşlanmanın önlenememesi beraberinde, bu tarz uygulamalarla kusursuz görünüm elde etme isteğini getirmektedir. Alın bölgesi, insan yüzünün en boş kısmı olduğundan oldukça dikkat çekmektedir. İlk görüşte göze çarpacak şey, alında bulunan kırışıklıklar olabilir. Bu kırışıklıklar, aynaya bakan bireye kendisini yaşlı ve mutsuz hissettirir. Çünkü kırışıklıkların oluşum sebepleri genellikle mimik kullanımıdır. Alında oluşan çizgilerde, kızgınlık çizgileri olarak nitelendirilmektedir. Kızgınlık dışında alında oluşan kırışıkların sebepleri, sigara ve alkol kullanımı, düzenli su tüketme alışkanlığına sahip olmama, uyku düzensizlikleri ve stres olarak belirtilebilir.
Alın Dolgusu İçeriği Nedir?
Alın dolgusu, bir tür enjeksiyon yöntemidir. İğne içerisinde yer alan dolgu malzemesi, insan vücudunun yabancısı olmadığı protein çeşidi olan, hyalüronik asittir. Enjekte işlemi sırasında, hastanın alın bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur ve iğneler yapılarak istenilen bölge dolgunlaştırılır. Uygulamanın acı veya ağrı hissettirmemesi, hastalar tarafından tercih ediliyor olmasında birinci sebeptir. Operasyon sonrası, hasta bir süre dinlendirilip hemen günlük yaşantısına dönebilir. Dolgu yapılan bölgenin ovuşturulmaması ve doktorun uyarısı üzerine uygulama alanına, bir süre su değdirilmemesi önem arz eder.
Alın dolgusu söz konusu olduğunda kullanılan malzemeler arasında, hyalüronik asidin yanı sıra hastadan alınan yağ da kullanılabilir. Hasta ve doktor arasındaki istişareye dayanan bu seçim belirlendikten sonra enjekte işlemi başlar. Yağ kullanımının uygun görüldüğü durumlarda, hastanın göbek veya basen çevresinden yağ alınıp, kök hücre çoğaltımı için laboratuvara gönderiminin ardından alın bölgesine enjektesi gerçekleştirilebilir. Hyalüronik asit ile yapılan operasyonlar 30 ile 60 dakika içerisinde gerçekleştirilmektedir. Yağ enjeksiyonu tercih edildiği takdirde uygulama, 1 saati geçebilir.
Alın Dolgusunun Kalıcılığı
Enjeksiyon işleminin kalıcılık süresi, iki farklı tür için değişebilmektedir. Yağ kullanımı ile yapılan enjeksiyonun kalıcılık süresi birkaç yıl sürebilirken, hyalüronik asit enjektelerinde kalıcılık süresi 6 ila 1 yıldır. Alın dolgusunun, uygulama anı sonrası oluşacak olan kızarıklık dışında hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Günlük yaşam koşuşturmacası içinde bile, birkaç saat ayırarak sizlerde güzelleşebilirsiniz!