+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Burun Estetiği Sonrası Kaliteli Yaşam

Burun Estetiği Sonrası Kaliteli Yaşam
 
Burun estetik ameliyatı, sadece güzellik için uygulanan bir işlem değildir. Burun estetik ameliyatı sırasında hastanın yaşamanı zorlaştıran ve nefes almasını önleyen, burunda et olması, yamukluk olması kaliteli nefes alışverişi zorlaştıran durumlarda ortadan kaldırır. Burun estetik ameliyatı aynı zamanda kişinin kendine olan güvenini etkiler. Burun estetiği sonrası birçok bireyde özgüveni tazelenmiştir. Burnumuz yüzümüzün tam ortasında olan, dikkat çeken bir organdır. Burun yüz için estetik açıdan önemli bir konuma sahiptir. Burundaki yamukluk veya şekil bozukluğu dikkat çeker ve bireyin yaşamını zorlaştır. Burun ameliyatı sayesinde daha rahat nefes alabilir ve kişisel görüntünüzden daha memulün olabilirsiniz.
 
Burun estetiği sonrası birçok birey daha rahat fotoğraf çekildiklerini, kendilerine güvenin geldiği, daha rahat gülebildiklerini ifade etmiştir. Bundan dolayı burun ameliyatı sonrasında kişinin yaşam kalitesi arttığı gözlemlenmiştir.
 
Burun Estetik Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Geçmişte burun ameliyatları sonrasında morluklar, şişkinlikler ve ağrılar gözlenmekteydi. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte burun estetik ameliyatı daha az ağrı, şişlik ve morluk ile sonuçlanmaktadır. Hastalar kısa süre içerisinde gündelik yaşamlarına geri dönüş sağlayabilmektelerdir. Ameliyat sonrasında 1-2 gün içerisinde tampon kullanımı ortadan kalkar. Yaklaşık bir hafta içerisinde tamamen gündelik yaşama dönüş sağlanır. Uygulanan işleme ve hastanın iyileşme oranına göre iyileşme süreci kısaya bilir veya uzayabilir. Burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur.
 
  • Burnunuzu sert bir yere çarpmamaya özen gösterin.
  • Dikişli ameliyatlarda dikiş alınana kadar banyo yapmayın.
  • Kolay çiğnenen gıdalar tüketin veya sıvı gıdaları tüketin.
  • Tampon kullanım sürecinde ağzından nefes alın.
  • Bol bol su tüketin ve pipet kullanmayın.
  • Hapşırma sırasında kendinizi kasmayın ve ağzınız açık şekilde hapşırmaya çalışın.
  • Burun temizliği yaparken nazik davranın.
  • Doktorun önerdiği süre boyunca gözlük kullanmayın.
Burun Estetiği Sonrası Burun Temizliği
 
Burun ameliyatı sonrasında hastaları en çok rahatsız eden durumlardan birisi burnunu temizlememektir. Tamponlar çıktıktan ve dikişler alındıktan sonra burun temizliği yapılabilir. Özellikle dikişli burun estetiklerinde dikişler alınmadan su ile temas edilmemelidir. Burun tıkanıklığı olunması durumunda sprey kullanılarak açılmalıdır. Dikişler alındıktan sonra çok sert olmayacak biçimde temizlenebilir.
 
Estetik Ameliyatı Sonrası Görünüm
 
Burun estetiği sonrası burnun görünümü hastalar tarafından oldukça merak edilen ve heyecan ile beklenen bir durumdur. Ameliyat sonrasında buz tamponu uygulansa da doku hasar aldığı için şişlik ve ödem olabilir. Bundan dolayı burun biraz şiş görünebilir. Bu durum geçici bir durumdur. Şişlik ve ödem sonucunda hasta moral bozukluğu yaşayabilir. Şişkinliğin ödemin tamamen gitmesi kişiye göre bir ile iki hafta sürebilir. Ödem ve şişkinlik gittikten sonra burun estetiği ameliyatı sonrası görünümüz yavaş yavaş ortaya çıkar.