+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Burun Kemeri Rinoplastisi Nedir?

Burun Kemeri Rinoplastisi Nedir?

Her insan aynaya baktığında, mükemmel düzlükte ve gereken ölçüde kalkık bir burun görmek ister. Çünkü burun, insan yüzünün en dikkat çeken organıdır. Gözler arası simetriye, kaşların birbiri ile olan mesafelerine ve hatta üst dudak şekline bile etki edebilen burun, çoğu insanda mükemmel değildir. Daha özgüvenli bir yaşam arzu eden insanların, 2 veya 3 saati göze alarak hayatlarına psikolojik açıdan, kendine tam anlamıyla güvenen bir biçimde devam etmeleri olanaklıdır.

Rinoplasti, bu tarz durumlarda hastalara mucizeler sunan, burnu şekillendirme anlamına gelen ameliyatlara verilen genel isimdir. Burun rinoplastileri, estetik görünüş veya sağlık sorunları nedeniyle yapılabilir. Gelişmiş ve durmaksızın gelişmekte olan teknoloji sayesinde, geçmişe oranla çok daha rahat gerçekleştirilen rinoplastiler, hastaları büyük problemlerden kurtarmaktadır. Burun, elde edilen tıbbi birikim ve teknoloji sayesinde tercihe göre küçültülebilir, büyültülebilir, inceltilebilir veya “kemer” gibi çıkıntılar yok edilebilir. Burun kemeri, en sık karşılaşılan görünüş bozukluklarından biridir. Kemer denilen çıkıntı, kemik ve kıkırdak yapısından oluşmaktadır. Hastanın isteğine göre yok edilecek olan bu kıkırdak yapı, aynı zamanda yine isteğe bağlı olarak eklenebilir. Burun kemeri, çoğunlukla nefes almada güçlüğe neden olmayan, lakin görünüş itibari ile rahatsızlık veren bir fazlalıktır. Kemer, burun ucunda düşmelere veya burun kanatlarının basık görünmesine sebep olarak yüz görünüşünü tamamen değiştirebilir.

Burun Kemeri Rinoplastisi Nasıl Yapılır?

Kemerli burun, yüz simetrisini doğrudan bozan ve ayna karşısında bireye kendisini kötü hissettiren bir çıkıntıdır. Bu çıkıntı, kıkırdak ve kemik oluşumlarından meydana gelir. Kemerli buruna sahip hastaların genel şikayetleri, yan profilden fotoğraf çekinememe ve insanlarla iletişim kurarken yan profilde duramama gibi şikayetlerdir. Kemersiz bir burun hayal etmekte olan hastalar doktora müracaatlarının ardından operasyona hazırlanma sürecine girerler. Bu noktada hastanın nasıl bir burun hayali kurduğunu net bir biçimde belirtmesi gerekmektedir. Sonrasında hastanın yüz yapısına ve doktorla değerlendirmelerine göre, burun şekli belirlenir.

Kemerli burun ameliyatı, açık veya kapalı teknikler ile gerçekleştirilebilir. Kapalı teknik, burun delikleri içerisinden açılan kesikler sayesinde, hekime müdahale imkanı sunar. Bu kesiklerin burun delikleri içerisinden açılıyor oluşu, iz bırakmadan gelecek olan mükemmel sonuçları önceler. Açık teknik kullanımında, burun açılır ve kemerli olan kısım istenen ölçülerde törpülenir. Ameliyat esnasında törpüleme işlemi sonrası, başka müdahalelerde bulunulmasını isteyen hastaların, sıklıkla kemer yüzünden düşen burun uçlarına müdahale edilmektedir.

Burun kemeri rinoplastisi, sadece çıkıntılı olan burunlara uygulanmakta olan bir yöntem değildir. Çeşitli durumlarda çöken burun kemerlerine de müdahale edilir. Bu tür ameliyatlarda, hastanın kendi vücudundan alınan kıkırdak doku sayesinde, çöken burun görünümü mükemmel estetik bir görünüme kavuşturulur.

Burun kemeri rinoplasti süreleri, yapılacak olan operasyon çokluğuna göre değişebilir. Genel olarak, ortalama 2 ila 3 saat arasında değişmektedir.

Kemerli Burun Rinoplastisi Sonrası

Ameliyat, genel anestezi altında uygulanır. Genel anestezi kullanımına bağlı olarak, hastaların bir gece istirahat etmesi istenir. Ameliyat sonrasında, tampon ve alçı yerine, hastaların rahatlığını sağlayacak ve çıkmadan da nefes alabilecekleri içi delikli silikonlar geliştirilmiştir. Hekimin Tercihine göre, silikon veya burun bandajı kullanılmaktadır. Silikon, ameliyat sonrasında 3. gün alınmakta, burun bandajı ise 1. hafta sonrasında alınmaktadır.  Rinoplasti sonrası hastalara, 1 veya 2 hafta boyunca yüksek yastıklarda istirahat etmeleri önerilir. Burunlarını gelecek olan darbelere karşı korumaları, sekonder ameliyatlara ihtiyaç olmaması için önemlidir. Rinoplasti sonrası, yoğun sporlardan kaçınılmalıdır. Birkaç hafta sonrasında tempolu yürüyüşlere çıkılmasında çoğunlukla sorun görülmemektedir. Ameliyat sonrası süreci iyi bir biçimde geçirmenin, doktorunuzun uyarılarını dinlemekten geçeceğini unutmamalısınız.