+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Dudak Dolgusu Bakımı

Dudak Dolgusu Bakımı

Dudak dolgusu bakımı kişiyi çok yormayan bir işlem alanına sahiptir. İlk olarak dudak dolgusu, doğuştan dudak yapısı ince olan kişiler için dudaklarını kalınlaştırmak amacı ile başvurdukları bir yöntemdir. Dudak dolgusu estetik cerrahi alanına girer. Dolgular geçici ya da kalıcı olarak kullanılmaları bakımından ikiye ayrılır. Ancak genel bakım durumu hepsinde aynıdır. Öncelikle dolguyu uyguladıktan hemen sonra sık sık dudaklar hareket ettirilmemelidir. Uygulamadan sonra lokal kremler kullanılabilir. Bu kremler dudak yapısını yumuşatıp kurumasını ve mikrop kapmasını önler.

İşlem sonrası arada bir olacak şekilde buz da uygulanır. Buz, dudağın herhangi bir darbe sonucu daha çok şişmesini ya da ağrımasını önler. Buz özellikle yatıştırıcı rol de oynar. Dudak dolgusu bakımı arasında özellikle çok sıcak ya da soğuk bir hava varken dışarı çıkılacaksa çıkmadan önce nemlendirici kremi sürmeniz önemli rol oynar.  Aksi takdirde dudak tahrişe ve kurumaya açık hale gelir. Bu da yüzeyinin soyulmasını tetikler.

Dudak Dolgusu Sonrası Genel Bakım

Genel bakım alanı içinde yüz yıkama yer alır. Yüzünüzü günde en az iki kere yüz sabunu ile yıkadığınız zaman dudaklar da yıkanıp temizlenmiş olur. Her gece yatmadan önce dudak yüzeyine bakım kremi sürülebilir. Gece sürülen bakım kremleri dudağı dinlendirip derinlemesine korur. Gündüz özellikle aşırı dudağı kuruyanlar için sık sık nemlendirici sürmelerinde fayda vardır. Dudak dolgusu bakımı için alkol içeren kremlerin kullanılmaması gerekir. Tamamen doğal bileşenli kremler tercih edilmelidir. Bakım için bol bol su da içebilirsiniz. E vitamini kullanmanız dudaklara iyi gelir. Doğal asit ile dudak bakımını yapabilirsiniz.

Bakım için dudak peelingi de yaptırabilirsiniz. Dudaklara iyi gelen doğal maskeler de kullanabilirsiniz. Aloe vera nemlendiriciler ile dudak bakımını derinlemesine yapabilirsiniz. Ruj kullanmadan önce markasını ön planda tutarak kullanmaya özen gösterin. Sağlıksız rujlar genel dudak yapısına da zarar verir. Bunlar dışında başka bir ürün kullanılacaksa eğer doktora başvurarak kullanılmasında yarar vardır. Tüm bu uygulamalarla birlikte daha bakımlı ve canlı bir dudak yapısına sahip olurken dolgunuzu da koruyabilirsiniz.