+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Rinoplasti’nin Faydaları Nelerdir?

Rinoplasti’nin Faydaları

Vücudumuzun en iyi şekilde çalışabilmesi ve yaşamın devamı adına hücreler, oksijene ihtiyaç duyarlar. Bu oksijen, akciğerlerimize gelir ve buradan tüm vücuttaki hücrelere dağıtılır. Hücreler oksijenle birlikte var olur ve oksijenin uzun süreli kesiminde yaşam sona erer. Bu nedenle oksijenin hayatımızdaki yeri ve önemi yüksektir. Havasız bir ortamda bulunmak bile insanlara zor gelebiliyor. Üst solunum yollarında sürekli sorun yaşayanların en fazla dert çektiği organlardan birisi de burundur. 

Burun yapısı itibariyle basit görünmesine rağmen çok fazla işlevi vardır. Koku almak ve oksijen solunumun yapılabilmesi ile beyine direkt oksijeni sağlayan organdır. Burunda oluşabilecek herhangi bir olumsuz durum kişinin hayatında da direkt etkisini gösterir. Sürekli kapalı burun delikleri, akıntıların olması ve kemik ile kemer gibi sorunların da burunda oluşabileceğini bilmekteyiz. Bu nedenle rinoplasti yani burun estetiği ameliyatları da son yıllarda oldukça revaçtadır. 

Neden Rinoplasti Ameliyatı Olmalıyım?

Rinoplasti ameliyatlarının sonrasında kişilerde doktor muayeneleri neticesinde ortaya çıkan sonuçlar oldukça beklenir sonuçlar olmuştur. Kişiler hem sağlık açısından hem de sosyal olarak daha iyi hissettiklerini belirtmiştir. Özellikle sağlık açısından:

daha rahat nefes almak, 

burun tıkanıklığının olmaması, 

daha az hasta olmak, 

daha iyi koku alabilmek

daha iyi bir sese sahip olmak

horlamanın azalması

derin uykunun ve zinde sabahların olması gibi faydalarının hayat kalitesini direkt olarak etkilediği saptanmıştır.

Sosyal yaşamda özellikle kendisiyle barışık bireylerin ortaya çıkması hem iş hem de özel hayatta büyük faydalar sağlar. Hem ses tonunun iyileşmesi hem de estetik olarak iyi bir buruna sahip olmak her açıdan kişiye özgüven sunar. Genel yaşam kalitesinin artması özel hayatta da iş hayatında da performansı artıran önemli bir konudur. Rinoplasti sayesinde burun deformasyonundan kaynaklanan mutsuzluk ve depresyon gibi durumlar ortadan kaldırılmış olur.

Rinoplasti’den Sonra Hayat Kalitesinin Değişimi

Burun ameliyatı olmanın çeşitli gerekçeleri bulunur. Elbette kişinin burnundan estetik olarak memnun olmamasının yanında sağlık açısından da ameliyatların faydası çoktur. Genel anlamda başarılı bir rinoplasti operasyonu geçirmek için öncelikle sorunların neler olduğunu iyice analiz etmek gerekir. İster estetik açıdan ister sağlık açısından olsun cerrahla birlikte hareket etmek, onun dediklerine uyarak operasyonu gerçekleştirmek gerekir. Bunun için ameliyat öncesi bir dizi tahlil ve test yapımına da gidilebilir. 

Önemli kazanımları olan rinoplasti operasyonlarının kozmetik bir işlem olarak değerlendirilmemesi gerekir. Her iki açıdan da bakıldığında sağlığa ve kişinin sosyal hayatına iyi bir etki sunar. Sorunsuz ve rahat bir ameliyat için öncelikleri ve beklentileri belirlemek, buna göre adımlar atmak gerekir. Kendinizle daha barışık bir psikolojik durum için rinoplasti önemli bir operasyondur. Bunun yanında çok daha rahat nefes alıyor olabilmek de neden ameliyat olmanız gerektiğine dair ip uçları verecektir.